Diensten

APK voor PC en Laptop (trage computer)

Helaas worden computers en laptops na verloop van tijd steeds trager? En in het vervelendste geval werken één of meerdere programma's niet goed meer. Wij hebben een Computer APK ontwikkeld waardoor het apparaat weer zal werken zoals u mag verwachten. Deze APK bestaat uit:

– S.M.A.R.T. controle van de Harde schijf / schijven

 • Reparatie of vervanging indien nodig

 • Backup van uw gegevens indien nodig.

- Virus, Malware en adware controle en verwijdering

– Browser opschoning zoals

 • tijdelijke bestanden,

 • cookies

 • verwijdering van geïnfecteerde items

Systeembestandscontrole

 • ontbrekende of beschadigde systeembestanden

- Software updates uitvoeren

 • Operatingsysteem

 • Overige software

 • Apparaatstuurprogramma's

– Beveiliging software en Firewall instellen

– Verwijderen overbodige software en bestanden

Opstartproces/bootproces Windows optimaliseren/versnellen

 • In overleg Harddisk vervangen voor een SSD

 • In overleg Geheugen upgrade


Gemiddelde werktijd is 1 dag


Backup

Onderstaande tekst is overgenomen van computertotaal

Er zijn heel veel scenario’s te bedenken waarbij je gegevens kunt verliezen. Naast het falen van hardware of software kun je denken aan datacorruptie, diefstal, een brand of een menselijke fout. Toch heeft lang niet iedereen zijn back-ups goed op orde. En zelfs wie het wel goed voor elkaar heeft, kan nog steeds niet achterover leunen. Je moet altijd rekening houden met nieuwe bedreigingen, zoals cryptoware dat het afgelopen jaar veel in de aandacht is geweest.

Dergelijke malware kan bestanden op pc’s en zelfs hele netwerkstations kapen en versleutelen. Een nachtmerrie. Wat cryptoware pijnlijk duidelijk heeft gemaakt, is dat lang niet iedereen een goed plan voor zijn back-ups heeft, zelfs grote bedrijven en instellingen niet. Aan de hand van de tips in dit artikel kun je voor jezelf een optimale strategie uitwerken. We werken in dit artikel regelmatig met een nas en gebruiken hierbij Synology als voorbeeld. Maar concepten en voorbeelden die uitleggen, kun je uiteraard in combinatie met vrijwel elk ander merk nas gebruiken.

De 3-2-1-regel is goede vuistregel

Bij het maken van een back-upplan kun je doorgaans de 3-2-1-regel als vuistregel hanteren: zorg voor drie kopieën van je data, op twee verschillende apparaten, waarvan één buitenshuis. Met drie kopieën bedoelen we dat je naast de primaire data, bijvoorbeeld je financiële administratie op de harde schijf van je pc, ook nog twee back-ups hebt. Die moeten bovendien over twee verschillende media of apparaten zijn verdeeld, bijvoorbeeld een (externe) harde schijf en een nas, of een (externe) harde schijf en de cloud. Zo voorkom je dat je ál je back-ups kwijt bent als bijvoorbeeld de nas waarop ze staan het begeeft. Je moet bovendien één van de back-ups buitenshuis bewaren, ook wel off-site genoemd. Dat kan bijvoorbeeld bij familie, vrienden of op je werk, maar ook in de cloud. Zo ben je ook beschermd als er bij jou thuis iets gebeurt, zoals een inbraak, brand of blikseminslag.

Bescherming tegen cryptoware

Voor bescherming tegen allerhande ransomware is de 3-2-1-regel soms niet toereikend. Neem cryptoware, dat bestanden op het besmette apparaat kaapt en versleuteld, maar dat óók doet op gekoppelde netwerkstations en externe schijven. Cryptoware wordt slimmer en vindt steeds nieuwe manieren om bij je data te komen. Belangrijk is dat je meerdere back-ups hebt en/of meerdere versies van bestanden. Een nog betere bescherming biedt een koude back-up (helemaal losgekoppeld en uitgeschakeld) of een offline back-up.

Voorkomen is uiteraard altijd beter dan genezen, je beveiliging moet dus op orde zijn. Het is belangrijk om je besturingssysteem én je programma’s up-to-date te houden met de laatste beveiligingsupdates. Sinds de Fall Creators Update van Windows 10 kun je met de functie Controlled Folder Access (Beschermde mappen) in Windows Defender je documenten beschermen tegen ransomware. Dit voorkomt dat de ransomware wijzigingen mag aanbrengen in de geselecteerde mappen. Dit kun je configureren voor lokale, maar ook voor netwerkmappen.
Wij helpen u graag
bij het maken vaneen veilige Backup.E-mail

E-mail is onmisbaar geworden. Overal en op elk apparaat willen we onze mail kunnen lezen en beantwoorden.

In de begin jaren werden alle mails bewaard op de lokale computer. Dankzij het imap protocol kan men nu op meerdere apparaten werken en staat er altijd een backup in de cloud. Maar het kan nog beter, dankzij de slimme oplossingen van Microsoft en Google.

Niet alleen de mail wordt gesynchroniseerd met alle apparaten maar ook uw contacten taken noties agenda. Afwezigheidsberichten zijn makkelijk in te stellen, en u kunt andere personen machtigen om uw mail te beheren.

Graag helpen wij u de overstap te maken naar een professionele oplossing van Microsoft of van Google.

Wat voor u beter is, Microsoft of Google G-Suite hangt af van uw wensen en wat u nu gebruikt. Wij helpen u graag een keuze te maken.

Beveiliging van uw huis of pand

Samen met het bedrijf "Veilig ID" kunnen wij u huis of kantoor beveiligen.

Hosting, Uw eigen domeinnaam. uw eigen website

Een domeinnaam, bijvoorbeeld www.uwbedrijf.nl verzorgen wij al voor een paar euro per jaar. Vervolgens koppelen wij uw domein aan een professionele email service, zoals Microsoft Exchange of Google G-Suite. Afhankelijk van uw wensen voor een website begeleiden wij u met bijvoorbeeld Google Sites of verwijzen wij u door naar professionele website ontwikkelaars met eventuele complete marketing ondersteuning.

Hulp op Afstand

Met behulp van speciale software kunnen wij u hulp op afstand bieden.

Download hier de speciale software en start deze. Elke keer als u dit programma start zal er een nieuw wachtwoord worden gegenereerd waardoor er nooit iemand zonder uw toestemming op uw pc kan werken.

Zodra het programma is opgestart kunnen wij uw PC praktisch volledig besturen U kunt altijd mee kijken welke handelingen wij uitvoeren. Zijn er grote problemen dan is het verstandig om het apparaat naar onze werkplaats te brengen.

Digitale televisie

Dankzij specialistische training van Ziggo en speciale meetapparatuur kunnen wij uw coaxbekabeling door meten en waar nodig verbeteren. Blokjes op het beeld behoord tot het verleden.

Heeft u een nieuwe of extra aansluiting nodig voor Uw TV vraag dan vrijblijvend advies zodat u verzekerd bent van het perfecte beeld.

Kantoor inrichting

Wilt u een nieuwe werkplek inrichten dan moet er op ICT gebied veel geregeld worden.

Denk aan:
- De hardware

 • Laptop of Desktop met 1 of meerdere monitors

 • Benodigde software

 • Printer, scanner of een All In One

 • Bekabeling voor internet of internet via WiFi

 • Accespoint indien WiFi verbindigen de voorkeur heeft.

- Aansluiten op het lokale netwerk met bijbehorende apparaten

- Beveiliging

Reparaties en Onderhoud

Is uw apparaat defect dan hebben wij in onze werkplaats de middelen om de meeste reparaties voor u uit te voeren.

Is slechts de software die hapert dan kunnen wij dat voor u verhelen. Zie ook bij APK. Indien de hardware defect is dan kunnen wij dat vaak voor u oplossen.

Voor laptops kunnen wij meestal de volgende onderdelen repareren/vervangen:

 • Adapter

 • Accu

 • geheugen

 • toetsenbord

 • Beeldscherm

 • Harddisk / SSD

 • WiFi adapter.

Reparaties aan desktop kunnen wij meestal onderstaande onderdelen repareren/vervangen

 • Voeding

 • geheugen

 • toetsenbord en/of muis

 • Harddisk / SSD

 • WiFi adapter

 • Netwerkadapter

 • Videokaart

Reparatie beeldschermen

 • Dit doen wij niet, praktijk blijkt dat de kosten hoger is dan een nieuw beeldscherm

Reparatie Printers

 • Laserprinters, bij ontbrekende of vage kleuren reinigen wij de lenzen en lasers*

 • verwijderen van vastgelopen papier

 • Inktjetprinters, reiniging van de inktkoppen en print mechanisme

* Letop: lasers zijn schadelijk voor de ogen


WiFi

Is het WiFi bereik niet voldoende bij u thuis of op kantoor dan hebben wij de oplossingen om de WiFi te verbeteren.

Meestal is de oplossing extra Accesspoint maar een nieuwe WiFi modem van de provider kan ook al een oplossing zijn. daarom komen we altijd ter plekke kijken. Met onze WiFi scanner zien we precies waar het bereik versterkt moet worden.

Internet / TV via DSL/Kabel/glasvezel

In het algemeen is er niet veel te kiezen uit de internet providers.
Globaal kennen we 4 technieken om internet bij u in huis of kantoor te krijgen.

 • DSL, internet via de telefoonlijn. Met daarin de keuze ADSl of VDSl.
  Nadeel van deze techniek is dat internetsnelheid beperkt is. De afstand naar de wijkcentrale bepalend is voor de snelheid en kwaliteit van de verbinding. VDSL is sneller dan ADSL. TV kijken via DSL heeft direct negatieve invloed op uw internetsnelheid. En meestal mag u slechts 2 mediaboxen aansluiten om TV te kunnen kijken.

 • Kabel, Internet via de coaxkabel. Ziggo heeft misschien wel het grootste glasvezelnetwerk van Nederland maar zij kiezen er voor om de verbinding van wijkkast naar de woning of kantoor via de Coaxkabel te laten lopen en daar zijn goede argumenten voor. In tegenstelling tot DSL wordt de snelheid van internet niet bepaald door de afstand wijkkast en aansluitpunt bij de klant.
  Internet via de kabel is vele malen sneller dan via DSL(Telefoonlijn).
  Theoretisch kunt u onbeperkt aantal televisies aansluiten en dat is handig als het huishouden uit meerdere personen bestaat.
  TV kijken heeft geen invloed op u internetsnelheid.

 • Glasvezel. Met glasvezel zijn de hoogste internet snelheden te behalen. Download en upload snelheid zijn vaak gelijk. Uiteraard kunt u via glasvezel ook televisie kijken. En daarbij heeft u vaak de keuze om binnenhuis de TV via Coax, netwerkkabel of draadloos aan te sluiten. TV kijken heeft geen tot nauwelijks invloed op de internetsnelheid.

 • Draadloos via mobiele verbindingen zoals 3G, 4G of straks met 5G. Met 4G haalt men ongeveer de snelheid dat tussen DSL en de kabel ligt. Vaak is er een limiet hoeveel data u per dag of per maand mag verbruiken en TV kijken heeft direct negatieve invloed op de snelheid van internet.

Om een goede internetkeuze te maken is de eerste vraag welke technieken zijn op u locatie beschikbaar.
Tweede vraag welke internet snelheid heeft U nodig en is TV kijken een belangrijke optie?
Last but not least wat mag het kosten.

Wij adviseren u graag en alle technieken kunnen wij voor u verzorgen.